Gå framåt inom din sport

Det är roligt att hålla på med någon form av idrott. En del spelar fotboll, paddel har blivit populärt och likaså är golf en av de stora sporterna. Kanske för att du kan spela golf på så många olika nivåer. Och att det är dig själv du utmanar allra mest. Du kan alltid gå framåt och bli skickligare. För att sedan glänsa när du spelar med dina kompisar.

Många är medlemmar i en golfklubb. De tillbringar flera av månadens helger där ute. Andra tycker det fungerar bra att träna online eller inomhus, i alla fall under vintern. Sedan tar de någon tur då och då ute på en golfbana. Du kan också resa utomlands på golfsemester. Det är ganska roligt att pröva på en sport under andra förhållanden.

Kom i gång med golf

Innan du får gå ut på golfbanan måste du bevisa att du klarar av det. Inte så att du behöver vara så väldigt duktig, men det krävs att du kan grunderna. Annars kan det bli farligt för både dig och dina medspelare. Därför måste du ha ett grönt kort. Ett kort som visar att du gått igenom de grundläggande principerna och att du kan släppas lös i det fria. Grönt kort för golf går att ta både online, och på andra sätt.  

Det här är en bra idé, för den tvingar alla att gå framåt. Du behöver inte vara rädd för att någon ska slå en boll i huvudet på dig, för att bara nämna ett exempel. I stället är alla som vistas på en golfbana intresserade och mer eller mindre kompetenta. Du kan göra det både på nätet och i Stockholm.

Kämpa dig framåt

Det är många som följer de professionella tävlingarna på TV. Ibland är det olidligt spännande, och turneringen avgörs inte förrän precis i slutet. Någon som är klar favorit gör ett misstag och halkar efter i klassificeringen. Det är inte alltid du vinner när du spelar golf, men det gör ingenting. Då reser du dig bara upp och försöker göra bättre nästa gång.

För det fina med golf är att du alltid kan gå framåt. Det tar lång tid att bli riktigt duktig, och även då har du bra eller dåliga dagar. Olympiska golfare spelar året runt. Så ge inte upp utan fortsätt öva, träna vid varje tillfälle du får.

Bli friskare med golf

Förutom att vara en rolig sport så får du också en viss motion. Lite beror kanske på hur snabbt du går runt banan, och hur tung din väska är. Men golf ingår i friskvårdsbidraget, under motion eller friskvård av enklare slag. Enklare eller inte så är det bra för dig, så satsa gärna på en extra rund tack vare bidraget.

Med eller utan bidrag så är golf en sport för hela familjen. Du kan spela ensam, men det är roligare när ni är ett gäng. Kanske din partner, dina barn eller vänner och bekanta. Om ni alla ligger på samma nivå kan det vara lättare, men det är inte helt nödvändigt. Det viktiga är att komma ut, och golfa.