Bollsporter har fortfarande flest utövare

Fotboll är förmodligen den mest kända bollsporten. Fotbollsutövarna är många till antalet. Lägg därtill att utövarna finns i alla världens länder. En anledning till detta är att denna idrott inte kräver några stora investeringar. Det räcker med en boll, sen är det bara att köra. Men vilka andra bollsporter är populära?

Tennis och pingis är två andra bra exempel. Dessa två idrotter är dock rätt begränsade sett till geografisk spridning, d.v.s. de är endast populära i vissa länder. En anledning till detta är att det kräver mer utrustning för att komma igång. Som du säkert redan vet finns det en hel del fattiga länder i världen. Människor i dessa länder saknar ofta möjligheten att få prova på tennis och pingis.

Ett bättre exempel på en mer tillgänglig sport är basket. Den har i princip samma egenskaper som fotbollen. Det räcker med en boll för att komma igång. Visst, man kan också behöva målställningen som i regel finns flera meter över marken. Det går dock att spela utan ställningen.

Basket har också goda incitament för att utövarna ska bli bra. De mest kända utövarna tjänar nämligen mycket pengar i den högsta ligan i USA. När det gäller inkomster kan nog inget annat land konkurrera med den liga som finns i USA.

När det kommer till fotboll finns det däremot flera olika länder som kan vara med och konkurrera. Flera ligor runt om i världen ger utövarna miljonlöner.

Det är därför förståeligt att människor som bor i fattiga länder vill nå den absoluta toppen. I bästa fall kan de då skapa ett bättre liv för deras familjer. För utövare i rikare länder drömmer man främst om att bli bäst för att kunna realisera sina personliga drömmar.

De nya bollsporterna

Padel har blivit ett mycket populärt fritidsintresse. En del häcklare menar att den inte utgör en riktig idrott. Man menar att den mer bör betraktas som ett fritidsintresse. Faktum är dock att det är en idrott som växer mycket snabbt. Idrottsförbund bildas världen över och med tiden kommer nog deras världsmästerskap vara mycket populära evenemang.

I Sverige har utvecklingen gått snabbt. Vi har kunnat se nya padelcenter växa fram i nästan alla svenska städer. Det verkar som att efterfrågan hela tiden är större än utbudet. I takt med detta har många entreprenörer också insett att det går att tjäna pengar på denna marknad.  Detta är både positivt och negativt.

I denna artikel har vi pratat om olika bollsporter och dess olika möjligheter. Det är givetvis bra att det finns pengar att tjäna för utövarna. Detta gör det enklare för människor i fattiga länder att motivera sig och skapa en bättre framtid.

Samtidigt måste vi komma ihåg att det kommersiella intresset aldrig får överstiga passionen. Det är nämligen genom passion som utövarna blir bättre och intresset för sporten ökar. Detta är extra viktigt för motionärer. För alla som börjar med en bollsport kommer inte bli professionella. En majoritet kommer inte ens spela i en organiserad liga. Man vill bara röra på sig och få en bättre hälsa. Det är just den punkten som är viktigast, speciellt i länder där många människor inte rör på sig kontinuerligt.  

Svenskarna sportar mycket. I vårt land kan du köpa utrustning till en rad olika sporter i nästan alla städer. Om det inte finns en fysisk butik kan du vända dig till e-handeln. Djurochfritid har allt för den med en aktiv fritid.

Vår förhoppning är att fler människor kommer hitta en idrott som de kan utöva på en regelbunden basis, vilket är bra både för hälsan och för gemenskapen.